Анатолий бұл түрік кілем өнері мен графика бастауы - Займоглу О. , Займоглу О. (Инженерлік графика және кәсіби білім проблемалары, 2023)
Мақалада Орталық Азияда кілемдердің арасындағы ұқсастықтар мен айырмашылықтары және олардың конструкцияларының символдық мәндеріне сілтеме жасай отырып, пайда болған кілемдердің тарихызерттелген.Түріккілем тоқушылары орта Азиялық түрік тілдес елдердің кілемдерін, материалы мен бояу техникасы, мотиві және типтері тұрғысынан тоқу дәстүрлерімен алмасып отырған. Қазіргі заманғы Анталиялық кілемдер дизайндарының көпшілігі Анатолий Сельджук сияқты Осман кілем тоқу дәстүрлеріне негізделген болса да, олар Орталық Азия кілемдеріне тән сипатқа ие. Олардың дизайнындағы кейбір болмашы айырмашылықтарға қарамастан, олардың символдық мәні тұрғысынан қазіргі заманғы Анатолиялық кілемдерде кездесетін түрік мемлекеттері мен қауымдардың дизайны арасында кейбір ұқсастықтар бар.